Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

Op Donderdag 16 april 2015 kwam in de media het bericht dat een derde van de inkt die in Nederland gebruikt wordt voor tatoeages, kankerverwekkende stoffen kunnen zijn. 
De directie van de OK Corral benadrukt dat de studio is gekeurd door de GG&GD en geen van deze inktsoorten gebruikt !!!!!! check - hier -

 

Bericht in de media (bron nu.nl do. 16 april 2015);

Ongeveer een derde van de inkt die in Nederland gebruikt wordt voor tatoeages, bevat stoffen die kankerverwekkend kunnen zijn.

Verschillende importeurs en leveranciers hebben daarvoor een waarschuwing of geldboete gekregen. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

De NVWA onderzocht tussen 2008 en 2013 701 monsters van gekleurde tatoeage-inkt; daarvan bleken er 206 niet op orde. In een onderzoek vorig jaar naar 37 monsters van zwarte inkt bleek 41 procent niet aan de Nederlandse regels te voldoen.

De leveranciers hebben hier bericht van gekregen. Het is de NVWA niet bekend of er iemand kanker heeft gekregen van deze inkt.
Strengere regels

De regels in Nederland zijn strenger dan in andere Europese landen. Stoffen als polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK's) mogen volgens de Europese regels tot een bepaalde maximale waarde in de inkt voorkomen, in Nederland geldt echter een algemeen verbod op deze kankerverwekkende stoffen.

De NVWA waarschuwt voor de risico’s van tatoeages. Zo is het al niet meer toegestaan dat mensen onder de zestien jaar zonder toestemming van een ouder of voogd een tatoeage mogen laten zetten. Ook zijn er strenge hygiëneregels en hebben tattooshops een vergunning nodig van de GGD.

Ongeveer duizend tattoostudio’s in Nederland hebben zo’n vergunning. Bij overtreding kunnen er geldboetes opgelegd worden, tot maximaal 4.500 euro.

Copyright @ 2015 OK Corral , this website is made in Joomla 3.0  by  PageFactory , meer als alleen design !!